Pravila korištenja društvene mreže - Čini pravu stvar

Pojmovi

Pojmovi u smislu ovih pravila imaju sljedeće značenje: ambasador je osoba koja postavlja izazov kako bi prikupila donacije za željenu udrugu ili zakladu ili obrazovnu instituciju. Donator je osoba koja podržava ambasadora u njegovoj aktivnosti uplatom donacije. Udruge ili zaklade koje su dio ovog projekta navedene su na platformi i za njih ambasadori prikupljaju a donatori daju donacije. Vlasnik online društvene mreže je tvrtka A1 Hrvatska.

Opća pravila

Svrha online donacijske platforme Čini pravu stvar je približiti potencijalnim donatorima projekte koje provode udruge ili zaklade s ciljem općeg dobra te povezati ambasadore koji žele ukazati javnosti o problemima i potrebama jedne od udruga ili zaklada koje su dio ove mreže. Donatori mogu ostavljati komentare podrške ambasadorima na profilu izazova i donacijama podržavati njihovu aktivnost. A1 Hrvatska d.o.o. je vlasnik i administrator donacijske platforme www.cinipravustvar.hr. Čini pravu stvar je zaštićeni žig A1 Hrvatska. Troškove održavanja platforme snosi A1 Hrvatska. Donacije preko ove platforme uplaćuju se na račun udruga ili zaklada preko CorvusPay sustava. Jedina provizija koja se obračunava na uplate je varijabilna provizija banke za obradu transakcije. Govor mržnje, vrijeđanje i neprimjereni rječnik nije dopušten. Isključivo administrator platforme ovlašten je za odobrenje tekstova na webu. Na donacijskoj platformi www.cinipravustvar.hr  nije dozvoljeno marketinško oglašavanje. Fotografije i video sadržaj objavljen na ovim stranicama ne smije sadržavati marketinške poruke ili logotipe drugih pravnih subjekata, niti je dopušteno korištenje glazbene pozadine. U slučaju kršenja pravila korištenja platforme administrator ima pravo upozoriti i konačno zatvoriti korisnički profil donatora, ambasadora ili udruge. A1 Hrvatska zadržava pravo odluke o udrugama ili zakladama koje kao partneri djeluju na platformi Čini pravu stvar.

Uplate donacija

Uplate donacija preko platforme Čini pravu stvar vrše se putem CorvusPay sustava. Neovisno statusu izazova, prikupljene donacije se u cijelosti prosljeđuju naznačenoj udruzi ili zakladi ili obrazovnoj instituciji. A1 Hrvatska ne zadržava podatke o uplatiteljima donacija. Prikaz stanja uplata na web stranici ažurira se automatski sukladno s kartičnim uplatama, a donacije koje se uplaćuju internet bankarstvom naknadno se zbrajaju nakon što udruga ili zaklada kojoj je posvećen izazov dostavi ispis uplata iz banke.

Registracija korisničkog računa i korištenje platforme

Ambasador

 • Na društvenu mrežu Čini pravu stvar mogu se prijaviti sve osobe koje svojom aktivnošću žele ukazati na neki problem te prikupljati donacije za neku od udruga ili zaklada ili obrazovnih institucija na ovoj donacijskoj platformi.
 • Ambasador se prijavljuje na platformu ispunjavanjem registracijskog obrasca i kreiranjem profila.
 • Ambasador koji se prijavljuje na profilu je obvezan navesti isključivo točne podatke koje sadrže ime, prezime, datum rođenja i adresu. Neće se prihvaćati pseudonimi ili nadimci. Također se neće prihvaćati ni profili koji se otvaraju iz pogrešnih razloga i s drugim ciljem (radi zabave ili marketinga). Takvi profili bit će odmah uklonjeni.
 • Ambasador sam predlaže aktivnost, odnosno izazov kojim želi ukazati javnosti na problem za koji prikuplja donacije.
 • Udruge ili zaklade ii obrazovne institucije za koje se prikupljaju donacije navedene su na donacijskoj platformi www.cinipravustvar.hr. Nije moguće prikupljati donacije za udrugu ili zakladu koja nije navedena na donacijskoj platformi www.cinipravustvar.hr. Donacije je moguće prikupljati isključivo za udruge ili zaklade ili obrazovne institucije, ali ne i za pojedince.
 • Ni ambasador ni donator ne mogu koristiti profil s ove mreže u marketinške svrhe, odnosno s ciljem ostvarivanja materijalne dobiti.
 • Donatori mogu podržati ambasadora donacijom novčanog iznosa, dijeljenjem sadržaja na svojim društvenim mrežama i/ili ostavljanjem komentara na njegovom profilu.

Udruga/zaklada/obrazovna institucija

 • Udruge ili zaklade koje žele biti dio ove platforme moraju biti registrirane najmanje dvije godine i imati najmanje četiri provedena projekta, kojima dokazuju da aktivno rade na rješavanju problema s kojima se bave.
 • Udruge ili zaklade koje sudjeluju na ovoj platformi moraju imati otvoren račun posebne namjene u koji uvid ima administrator stranice www.cinipravustvar.hr isključivo u svrhu dnevnog objavljivanja iznosa prikupljenih donacija za pojedine udruge ili zaklade. Na računu posebne namjene udruga ili zaklada nalaze se donacije prikupljene isključivo preko ove mreže. Vlasnik ove mreže nema mogućnost pristupa novčanim sredstvima niti provjeri izvršenih uplata.
 • Sve zainteresirane udruge ili zaklade koje žele biti dio ovog projekta mogu se obratiti upitom na mail [email protected].
 • Iznos prikupljenih donacija može se koristiti isključivo u humanitarne svrhe i za rad udruga.
 • Obrazovne institucije koje žele biti dio ove platforme su primjerice škole ili ustanove koje se bave edukacijom, a koje će dobivena sredstva koristiti isključivo za unaprjeđenje svog rada i društvenu korist zajednice i svojih članova. Primjerice za uređenje školskog vrta, sportske dvorane, nabave opreme za školske učionice, putovanja učenika na natjecanja i slično. Obrazovne institucije ne mogu prikupljene donacije koristiti za operativne troškove poslovanja.

Želite prijaviti udrugu ili zakladu ili obrazovnu instituciju i postati član zajednice Čini pravu stvar?

Pošaljite nam svoje podatke i detalje na adresu  [email protected], a informacije koje je potrebno poslati možete pročitati klikom na gumb za registraciju koji se nalazi na naslovnoj stranici.