Najčešće postavljena pitanja

Čini pravu stvar je online društvena platforma koja ti omogućava da se angažiraš i na jednostavan način, uz pomoć prijatelja i poznanika, prikupiš donacije za dobrotvorni cilj neke od udruga po vlastitom izboru. 
Donacije mogu prikupljati udruge i neprofitne organizacije i obrazovne institucije koje postoje barem dvije godine i imaju barem dva provedena projekta. 
Izazove za ciljeve udruga mogu pokretati ambasadori koji se registriraju na platformi Čini pravu stvar. 

Izazove također mogu pokretati i same udruge, a u svrhu ostvarenja ciljeva iz svog područja djelovanja. 
Udruge ili zaklade koje žele biti dio ove mreže moraju biti registrirane najmanje dvije godine i imati najmanje dva provedena projekta, kojima dokazuju da aktivno rade na rješavanju problema s kojima se bave. Udruge ili zaklade ili obrazovne institucije poput škola  koje sudjeluju u ovom projektu moraju imati otvoren račun posebne namjene u koji uvid ima administrator stranice www.cinipravustvar.hr isključivo u svrhu dnevnog objavljivanja iznosa prikupljenih donacija za pojedine udruge ili zaklade.

Na računu posebne namjene nalaze se donacije prikupljene isključivo preko platforme Čini pravu stvar. Čini pravu stvar u vlasništvu je A1 Hrvatska, ali vlasnik nema mogućnost pristupa novčanim sredstvima niti provjeri izvršenih uplata. Sve zainteresirane udruge ili zaklade ili obrazovne institucije koje žele biti dio ovog projekta mogu se obratiti upitom na mail [email protected]
Nakon registracije potrebno je kreirati izazov te ispuniti sva naznačena polja i odabrati udrugu iz padajućeg menija za koju žele prikupljati donacije. 
Klikom na Doniraj u sklopu  izazova kojeg želite podržati. Donacije su moguće kreditnim karticama, Internet bankarstvom i općim uplatnicama. 
Uplate može unijeti udruga na čiji račun je zaprimljena donacija (direktno kroz platformu) ili administrator (A1 Hrvatska) kojem udruga dostavi listu transakcija koje je potrebno unijeti. 

Javi se na [email protected], a mi ćemo ti u najkraćem mogućem roku ukloniti profil sa platforme. 

Napominjemo kako će izazovi koje si do tog trenutka pokrenuo, zajedno sa uspješnim pričama koje si napisao i dalje biti vidljivi na platfromi. Ako želiš da i njih uklonimo, molimo te samo da nam to napomeneš mailom. 

Registraciju udruge kao i ažuriranje podataka profila udruge radi administrator platforme. U slučaju da su se podaci koji se nalaze na platformi promijenili, javi nam se na [email protected] s podacima koje je potrebno ažurirati. 

Jednom kada se registriraš primjetit ćeš da je profil Ambasadora dosta jednostavan. Glavni cilj registracije na platformu je pokretanje izazova i doprinos zajednici.  

Ako ćeš podatke ipak htjeti promijeniti, javi nam se na [email protected] s podacima koje je potrebno ažurirati. 

Ako si zaboravio lozinku, molimo da nam se javiš na [email protected] s podacima Ime i prezime ili Naziv udruge te e-mail adresom koju koristiš za prijavu. Javit ćemo ti se u najkraćem roku s tvojom novom lozinkom. 
A1 Hrvatska je vlasnik i administrator platforme Čini pravu stvar. 
Crowdfunding je proces prikupljanja financijskih sredstava u kojem sudjeluje veći broj donatora u svrhu financiranja dobrotvornih i humanitarnih ciljeva. 
Platforma Čini pravu stvar ne uzima provizije na donacije, kao ni A1 Hrvatska te tvrtka Corvus koja je partner projekta. Jedina provizija koja se obračunava na uplate je varijabilna provizija banke koja naplaćuje obradu transakcije. 
Donacijsku kampanju pokreće udruga s ciljem prikupljanja sredstva, dok izazov kreiraju korisnici odnosno ambasadori koji biraju kampanje ili udruge koje će u sklopu izazova primiti donacijska sredstva. 
Sav uplaćen novac ide direktno udrugama zaklada/obrazovna institucija na račun posebne namjene kojeg su vlasnici. Neovisno o tome da li je cilj ispunjen ili ne udruga/zaklada/obrazovna institucija može raspolagati prikupljen donacijama i koristiti ih za realizaciju projekata udruge/ zaklade/obrazovna institucije. 
Samo donacije uplaćene kreditnim karticama vidljive su u stvarnom vremenu. Sve ostale donacije (internet bankarstvom primjerice) bit će vidljive na izazovu nakon što udruga potvrdi da je transakcija provedena.